Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

John Frawley και η αξία μιας αστρολογικής συνεδρίας.


Ένας μαθητής με ρώτησε για τον σκοπό της αστρολογίας, ως συνεδρία. Μοιράζομαι μαζί σας την απάντησή μου σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει.
Είναι μια δύσκολη ερώτηση, και δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει καθοριστική απάντηση. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως η πρακτική της αστρολογίας έχει την αξία της απο μόνη της - όπως γίνεται και με την τεχνη και τη φιλοσοφία.
Θα ακούσετε πολλούς αστρολόγους να λένε για το πόσο θέλουν να βοηθούν τους ανθρώπους ή να ωφεληθούν απο το χρηματιστήριο, ή από το χ και το ψ. Όμως δεν πιστεύω ότι κανείς από αυτούς θα έφτανε πουθενά με αυτούς τους στόχους εκτός και αν αγαπουν τόσο πολύ αυτό που κάνουμε για την ίδια του τη χάρη. Είμαι εντελώς σίγουρος ότι ο αστρολόγος που βγαίνει προς τα έξω με το στόχο να βοηθήσει ανθρώπους ποτέ δεν θα βοηθήσει κανέναν. Όπως με τη μουσική: τόσα πολλά
μουσικά κομμάτια απο τον Μπαχ ως τον Τσακ Μπέρρυ, μπορούν να σώσουν τη ζωή κάποιου, αλλά άν
κάποιος μουσικός επρόκειτο να γράψει ένα κομματι για να σωσει τη ζωή κάποιου θα παρήγαγε μόνο την αθλιότερη κοινοτοπία. Πιστεύω ότι η εξάσκηση της αστρολογίας είναι σαν έργο τέχνης. Η Μόνα Λίζα δεν θεραπεύει κανέναν ή δεν βοηθά κανέναν αλλά κατά κάποιο τρόπο ο κόσμος είναι καλύτερος
επειδή υπάρχει, και θα ήταν λιγότερο αν δεν υπήρχε. Απο την εμπειρία μου με τις συνεδρίες νομίζω ότι η πραγματική σημασία για τον πελάτη είναι να βρει μια κατάσταση που αποκαλύπτει ό,τι υπάρχει σαν υπόβαθρο και τάξη κάτω απο τα εμφανώς τυχαία γεγονότα της ζωής. Αυτό φυσικά δεν χρειάζεται να απλοποιηθεί: δεν είμαστε εδω για να μεταμορφώσουμε κάποιον σε κάτι άλλο. Αλλά το γεγονος
ότι ένας ολότελα ξένος μπορεί να τους πει πράγματα για το τί γίνεται στη ζωή τους κοιτάζοντας απλά τον χάρτη με τις θέσεις των πλανητών σε μια συγκεκριμένη στιγμή, για όποιον έχει λίγα δράμια διάνοιας ή περιέργειας, αποτελεί απο μόνο του μια δυνατή εμπειρία.
Μαλιστα, υπάρχουν περισσότερα ωφέλη επίσης: είναι ωραίο να ξέρεις ότι η γάτα σου θα επιστρέψει, επιβοηθητικό να αποφύγετε μια νομική μάχη με προοπτική ήττας, ή να κάνετε μια επιβλαβή επέμβαση.
Αλλά το σημαντικότερο- αυτό το οποίο μπορει να διαβαστεί στη ζωή κάποιου  - βρίσκεται μέσα στην αξία που η αστρολογία έχει αφ'εαυτού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου