Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά (John Frawley Astrologer's Apprentice τεύχος 1)


Για πολλούς από εμάς, η πρώτη μας επαφή με την αστρολογία ήταν το απελπισμένο ψάξιμο στις στήλες των ζωδίων να δούμε αν η προσωποποιημένη έκφραση της απόλυτης ομορφιάς θα μας έδινε κάποια σημασία σήμερα. Οι προβλέψεις για τα ζώδια αποτελούσαν κατά κάποιο τρόπο πιο πειστική ένδειξη για την συναισθηματική του/της κατάσταση, από το να μαδάμε μαργαρίτες ή να ρίχνουμε τα χαρτιά χωρίς να κλέβουμε. Πιο πειστική, αν όχι σημαντικά πιο αξιόπιστη.
Σήμερα, μια από τις κύριες χρήσεις της αστρολογίας είναι να κρίνουμε τις προοπτικές μιας σχέσης. Εν τούτοις, οι περισσότερες από τις σημερινές διαθέσιμες τεχνικές, αν και μπορούν να δώσουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ένα ζευγάρι βλέπει ο ένας τον άλλο, αδυνατούν να δώσουν ένα ξεκάθαρο ναι ή όχι στο βασικό ερώτημα: "θα προχωρήσει αυτή η σχέση;"  Γιατί στην πραγματικότητα αυτό θέλουμε να μάθουμε.
Η πιο συνηθισμένη σύγχρονη μέθοδος για να κρίνουμε μια σχέση είναι η συναστρία: η σύγκριση των δύο γενέθλιων χαρτών. Τα παραδείγματα στα βιβλία είναι εντυπωσιακά: Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα και δέκα χιλιάδες σημεία επαφής ανάμεσα στα ωροσκόπια τους. Αλλά αυτό που τα βιβλία δεν μας δείχνουν ποτέ είναι οι συναστρίες μεταξύ του Ρωμαίου και 10 εκατομμυρίων άλλων γυναικών που θα μπορούσε να έχει ερωτευτεί, με πιθανότατα αρκετά ευτυχέστερη κατάληξη από το ατυχές ρομάντζο του με την δεσποινίδα Καπουλέτου. Πολλές από αυτές τις συναστρίες θα είχαν δείξει σημάδια αμοιβαίας στοργής.
Ορισμένες ισχυρές ενδείξεις σε μια συναστρία μπορεί να υπαινίσσονται μια σχέση που θα διαρκέσει, όταν συνδυάζονται ιδιαίτερα: αλλά, θα πρέπει να είναι πολύ γενναίος ένας αστρολόγος για να κάνει μια ξεκάθαρη πρόβλεψη «Ναί, θα τον παντρευτείς αυτόν τον άντρα» στηριζόμενος στην συναστρία. Οι όψεις μεταξύ των ωροσκοπίων μπορεί να είναι στενές, αλλά τα κίνητρα που ωθούν τους ανθρώπους σε σταθερές σχέσεις είναι απείρως διαφορετικά, αν όχι απολύτως παράλογα. Τα συγκεκριμένα ψυχολογικά βίτσια που με κάνουν να απορρίπτω την αξιαγάπητη Γερτρούδη αλλά να ερωτεύομαι την παράξενη αδελφή της Εσμεράλδα υπάρχουν αναμφίβολα στον αστρολογικό μου χάρτη, αλλά η αξιόπιστη περιγραφή τους απαιτεί μια επιδεξιότητα που λίγοι αστρολόγοι κατέχουν. Δεν κάνουμε απαραίτητα σχέσεις με αυτούς που ταιριάζουμε περισσότερο.
Η συναστρία προσφέρεται για ατέλειωτο ψάξιμο. Μπορούμε να συγκρίνουμε ηλιακές επιστροφές, προοδευμένα ωροσκόπια, ωροσκόπια βασισμένα στην Αφροδίτη ή στον Άρη ή στον Κλήρο του Γάμου, για όσο βαστάει η υπομονή μας. Όλα έχουν να μας πουν κάτι παραπάνω για την σχέση.
Και όσο καιρό εμείς ψάχνουμε και συγκρίνουμε όλους αυτούς τους χάρτες – αντλώντας πολλές πληροφορίες αλλά καμιά απάντηση – το άλλο μας μισό έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει πια να μας ξέρει και έχει φύγει με κάποιον άλλον – ο οποίος πιθανότατα δεν ξέρει τίποτα από αστρολογία. Αλλά η ύπαρξη και μόνο όλων αυτών των χαρτών προδίδει το άλλο μεγάλο πρόβλημα: οποιαδήποτε δύο ωροσκόπια έχουν μια συναστρία.
Μπορώ να συγκρίνω το ωροσκόπιο μου με της Λωρήν Μπακόλ. Δείχνει ένα τόσο μεγάλο και θυελλώδες πάθος που μπροστά του ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα θα έμοιαζαν ξενέρωτοι. Αλλά δυστυχώς - ειδικά για την κυρία Μπακόλ – δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ· και πιθανότατα ούτε θα συναντηθούμε. Η συναστρία μπορεί να μας δείξει μόνο την δυναμική μιας σχέσης: τα φαντάσματα που κατοικούν στην χώρα του « και αν..» Δεν μπορεί να μας πει ποιο από αυτά τα φαντάσματα θα αποκτήσει σάρκα και οστά και θα έρθει στον πραγματικό κόσμο του εδώ και τώρα.
Που είναι πραγματικά αυτό που μας ενδιαφέρει: δεν είναι μεγάλη παρηγοριά να ξέρω ότι ίσως και να με αγαπούσε , αν...
Εφόσον υπάρχει η σχέση, η συναστρία μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα δείξει τον τρόπο που δύο άνθρωποι σχετίζονται. Για να μας δείξει όμως αν δύο άνθρωποι έχουν μέλλον σαν ζευγάρι, είναι μάλλον άχρηστη.

Σύνθετοι χάρτες (Composites)

Υπάρχουν μέθοδοι που μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά σ’ αυτό. Οι σύνθετοι χάρτες συνδυάζουν τα ωροσκόπια δύο ανθρώπων σε ένα, το οποίο αντιπροσωπεύει την μεταξύ τους σχέση. Ο έβδομος οίκος και ο κυβερνήτης του δίνει πολύτιμα στοιχεία για τους πραγματικούς λόγους που υπάρχει αυτή η σχέση. Ακόμα κι αν όλα τα άλλα στοιχεία στον χάρτη είναι πολύ θετικά, ο Κρόνος στον έβδομο για παράδειγμα, δείχνει ένα σοβαρό εμπόδιο στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης: συχνά ο ένας από τους δύο είναι ήδη παντρεμένος, ή υπάρχει ένα άλλο σημαντικό και απόλυτα υπαρκτό εμπόδιο στην σχέση.
Ένας χάρτης για την σχέση μπορεί να γίνει και από την ώρα και το μέρος που πρωτοσυναντήθηκε το ζευγάρι, ή μια και αυτό συχνά δεν το θυμάται κανείς, κάποια άλλη σημαντική στιγμή. Η στιγμή που συνειδητοποιείς σε τι καταπληκτικό πλάσμα έχει εξελιχθεί μεγαλώνοντας το παιδί της διπλανής πόρτας· ή την πρώτη φορά που σου ζητάει κάποιος ραντεβού· ή το πρώτο φιλί – αν και το να κοιτάξεις το ρολόι σου για να δεις την ώρα ώστε να φτιάξεις τον χάρτη μπορεί να χαλάσει κάτι από την μαγεία της στιγμής. Όλα αυτά είναι έγκυροι χάρτες· αλλά, πάλι όπως και με οποιονδήποτε γενέθλιο χάρτη, το να ξεχωρίσεις την ουσία μέσα στο πλήθος των πιθανοτήτων για να δεις ποιά από όλες θα υλοποιηθεί είναι μια δύσκολη και απαιτητική δουλειά.
Φυσικά, εάν δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε στην ζωή μας, μπορούμε να κάνουμε συναστρίες μεταξύ των δύο γενέθλιων και του χάρτη της σχέσης, ή σύνθετους χάρτες μεταξύ των γενέθλιων και του σύνθετου της πρώτης συνάντησης, με προόδους, διελεύσεις, ηλιακές επιστροφές και οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο το να κοιτάς μέσα σε καλειδοσκόπιο, αλλά χωρίς μεγάλη πρακτική χρησιμότητα.

Η Απάντηση

Αν θέλουμε όμως μια γρήγορη και ακριβή απάντηση στην σημαντική ερώτηση «Θα προχωρήσει αυτή η σχέση;» γρήγορα και με ακρίβεια, χωρίς τα προβλήματα του τύπου «είναι υποθετικό ή είναι πραγματικό;», δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνουμε από την ωριαία αστρολογία. Κάνουμε την ερώτηση· παίρνουμε την απάντηση: απλό.

Στην ωριαία καταστρώνουμε έναν χάρτη την στιγμή που γίνεται η ερώτηση. Ο Ωροσκόπος, ο κυβερνήτης του και η Σελήνη αντιπροσωπεύουν τον ερωτώντα – το πρόσωπο που κάνει την ερώτηση. Αν η ερώτηση αφορά σχέσεις, ο έβδομος οίκος και ο κυβερνήτης του δείχνουν το ζητούμενο – το πρόσωπο για το οποίο γίνεται η ερώτηση. Σαν μια πολύ γενική αρχή, αν οι πλανήτες που αντιπροσωπεύουν τον ερωτώντα και το ζητούμενο πρόσωπο συναντιούνται, έχουμε σχέση· αν όχι, δεν έχουμε. Στην πράξη, είναι λίγο πιο πολύπλοκο από αυτό· αλλά αυτή είναι η αρχή, και κάποιες φορές, μπορεί να είναι τόσο ξεκάθαρο.

Θα τον ξανασυναντήσω;

Η Κλόντια ερωτεύτηκε τρελά έναν άντρα που συνάντησε σε ένα πάρτι. Αν και μιλήσανε μόνο για λίγο, έπεισε τον εαυτό της ότι αυτός είναι ο άντρας γι’ αυτήν· παρ’ όλα αυτά, δεν τα κατάφερε να του δώσει ούτε το τηλέφωνο της, ούτε την διεύθυνση της, ή κάποια άλλη ένδειξη ότι θα ήθελε να τον ξαναδεί.
Αφού πέρασε κάμποσες δύσκολες μέρες με την ελπίδα ότι οι κοινοί τους φίλοι θα τους φέρουν πάλι σε επαφή, μου ζήτησε να κάνω μια ωριαία για την ερώτηση “Θα τον ξανασυναντήσω;” Έκανα τον χάρτη για την στιγμή που έγινε η ερώτηση, χρησιμοποιώντας σύστημα οίκων Ρεγκιομοντάνους.

(Θα τον ξανασυναντήσω;)



Τον Ερωτώντα μας τον δείχνει πάντα ο κύριος του πρώτου οίκου, έτσι η Κλόντια σημειοδοτείται από τον Ερμή, κυβερνήτη της Παρθένου και από την Σελήνη, που είναι πάντα συν-σημειοδότης του Ερωτώντα. Εφόσον η ερώτηση αφορά μια προσωπική σχέση, το Ζητούμενο σημειοδοτείται από τον έβδομο οίκο, που κυβερνιέται από τους Ιχθείς. Στην παραδοσιακή αστρολογία, κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Δίας. Παίρνοντας τον 7ο σαν τον 1ο οίκο του άνδρα, ο Δίας, ο σημειοδότης του είναι στον 9ο του, τον οίκο των μακρινών ταξιδιών (9ος από τον 7ο – 4ος). Ταιριάζει, μιας και αυτός ήταν στην Αγγλία μόνο για λίγο και θα επέστρεφε σύντομα σπίτι του.
Ο 5ος οίκος, των απολαύσεων, καμιά φορά σχετίζεται με αισθηματικά θέματα, έτσι θα μπορούσε κανείς να μπει στον πειρασμό να τοποθετήσει εκεί τον άνδρα. Αλλά για να πάρουμε τον 5ο αντί για τον 7ο σε μια ερώτηση σαν κι αυτή, ή θα έπρεπε να είναι η απόλυτη ξεπέτα μιας βραδιάς, ή μια ερωτική υπόθεση που δεν έχει τίποτα να κάνει με μια σταθερή σχέση.
Για να δώσω μια καταφατική απάντηση, πρέπει να μια επαφή ανάμεσα στον Ερμή ή και την Σελήνη που δείχνουν την Κλόντια, και τον Δία, που δείχνει τον άνδρα. Αν η Κλόντια είχε δει αυτόν τον άντρα να μετακομίζει στο διπλανό της διαμέρισμα, δεν θα χρειαζόμουν πολλές αποδείξεις από τον χάρτη για να της πω “Ναι, θα τον ξανασυναντήσεις”. Βασιζόμενος ξεκάθαρα σε κοινή λογική, οι συνθήκες εδώ δεν δείχνουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, έτσι χρειάζομαι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό στον χάρτη για να της απαντήσω “Ναι”.
Και υπάρχουν στοιχεία: Η Σελήνη στις 9° της Παρθένου, κάνει πολύ γρήγορα τετράγωνο με τον Δία στις 10° του Τοξότη. Πολύ θετικό. Αλλά υπάρχει μια πολύ αρνητική αντένδειξη. Σε απόσταση 8,5° από τον Ήλιο, ένας πλανήτης είναι καμένος: οι δυνάμεις του καίγονται και καταστρέφονται. Ο Ερμής, δείχτης της Κλόντια, είναι ανάδρομος και κινείται οπισθόδρομα προς τον Ήλιο, μόλις μπαίνοντας στην περιοχή της καύσης. Η Σελήνη της είναι ακόμα χειρότερα – σοβαρά καμένη, σε Νέα Σελήνη, την πιο αδύναμη της θέση. Και οι τρεις αυτοί πλανήτες, στον Υδροχόο, υπό την κυβέρνηση του Κρόνου, του Κυρίου του περιορισμού. Η Κλόντια ένοιωθε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, εκτός από το να εύχεται και να ζητάει ωριαία με την ελπίδα ότι αυτό με ένα τρόπο θα έκανε τα πράγματα να εξελιχθούν καλά.
Για να τελειοποιήσει την όψη με τον Δία, η Σελήνη θα μετακινηθεί στις 10° του Υδροχόου: αυτό ολοκληρώνει την σύνοδο με τον Ήλιο, αφήνοντας την Σελήνη τελείως αδύναμη. Δεν μοιράζονται δυνάμεις: δεν υπάρχει καμία υποδοχή μεταξύ τους. Παρά την άμεση τελειοποίηση της όψης, αυτός ο χάρτης είναι τόσο αδύναμος για να συμβεί οτιδήποτε: η απάντηση μπορούσε να είναι μόνο Όχι.
Αν και η όψη ανάμεσα στην Σελήνη και τον Δία δείχνει ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα θετικό αποτέλεσμα, οι συνθήκες αλλά και η φυσική κατάσταση αυτών των δύο ανθρώπων δεν επιτρέπουν να συμβεί κάτι: αυτός δεν ενδιαφέρεται και αυτή δεν έκανε καμία προσπάθεια, έτσι δεν έγινε τίποτα.

Θα συναντήσω το κορίτσι μου απόψε;

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα μιας ωριαίας σχέσεων αν και αφορά ένα σχετικά ασήμαντο θέμα. Αν η ερώτηση ήταν “Θα προχωρήσει αυτή η σχέση;” η απάντηση θα ήταν η ίδια.
Ο Πήτερ πετάχτηκε από το σπίτι μου γυρίζοντας από μια επίσκεψη στην πρώην σύζυγό του και μετά από λίγο ρώτησε αν μπορούσε να τηλεφωνήσει στην κοπέλα του. Εξήγησε ότι προσπαθούσε να της μιλήσει στο τηλέφωνο όλη μέρα χωρίς επιτυχία. Είχαν κανονίσει να μην συναντηθούν εκείνο το βράδυ, μιας και οι δύο είχαν άλλες υποχρεώσεις·αλλά αφού τα σχέδιά του ναυάγησαν, ήλπιζε ότι θα την συναντούσε για να φάνε μαζί το βράδυ. Ακόμα μια φορά, δεν την βρήκε στο τηλέφωνο (ο Ερμής είναι ανάδρομος).
Είχε αρχίσει να πεινάει, και ήθελε να ξέρει αν θα έτρωγε μαζί της ή να δει τι θα κάνει μόνος του, έτσι μου ζήτησε να κάνω μια ωριαία για να μάθει.

(Θα την δω απόψε;)

     Ως ο Ερωτών, ο Πήτερ σημειοδοτείται από τον Άρη, κυβερνήτη του Ωροσκόπου και την Σελήνη. Η Σελήνη μόλις έχει αποχωριστεί από σύνοδο με τον Κρόνο, δείχνοντας τον Πήτερ να φεύγει από την επίσκεψη στην πρώην του. Η Σελήνη συχνά δείχνει τι σκέφτεται ο Ερωτών: εδώ στον 12ο οίκο των μυστικών, δείχνει ότι δεν είχε πει στην πρώην γυναίκα του για τις προσδοκίες του σχετικά με το πως θα περάσει το βράδυ του, ή σχετικά με την καινούργια σχέση του. Ο χάρτης ταιριάζει με την κατάσταση.
     Το κορίτσι του Πήτερ σημειοδοτείται από την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 7ου. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την σχέση μεταξύ της Αφροδίτης, δικού της σημειοδότη και της Σελήνης και του Άρη, δικών του.
     Η Αφροδίτη είναι στον Σκορπιό, κυβερνιέται από τον Άρη, ενώ η Σελήνη είναι στους Ιχθείς, όπου η Αφροδίτη είναι στην έξαρση της. Αυτή η υποδοχή δείχνει ξεκάθαρα τα μεταξύ τους συναισθήματα. Επίσης πολύ σημαντικό, η Σελήνη (αυτός) και η Αφροδίτη (αυτή) έρχονται άμεσα σε όψη τριγώνου: μια εύκολη όψη, χωρίς κανένα άλλον πλανήτη να μπαίνει στη μέση. Ο Άρης και η Αφροδίτη επίσης σχηματίζουν άμεσα τετράγωνο, ισχυροποιώντας την απάντηση. Συνήθως οι όψεις γίνονται όταν ένας γρήγορος πλανήτης προλαβαίνει έναν αργότερο. Εδώ, η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, έτσι και στις δύο όψεις κινούνται ο ένας προς τον άλλο. Εάν οι δύο πλανήτες συναντιούνται, το ίδιο και οι άνθρωποι, έτσι εδώ είχαμε μια ξεκάθαρη απάντηση «Ναι, θα την συναντήσεις απόψε.» 
Και έτσι έγινε.
      Ένας ανάδρομος πλανήτης δείχνει μια αλλαγή γνώμης, και εδώ η Αφροδίτη ανάδρομη απομακρύνεται από την σύνοδο με τον Δία: το κορίτσι άλλαξε γνώμη και ακύρωσε τα αποψινά της σχέδια. Όταν ο Πήτερ έφτασε σπίτι του βρήκε ότι του είχε αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή την στιγμή που αυτός προσπαθούσε να της τηλεφωνήσει, δείχνοντας και τους δύο πλανήτες να κινούνται μαζί.

Σύζυγος ή Εραστής;

     Η ομορφιά της ωριαίας βρίσκεται στην ικανότητα της να μας πηγαίνει κατ’ ευθείαν στην καρδιά του θέματος, απαντώντας στην ερώτηση εύκολα και γρήγορα. Είναι σαν χειρουργική επέμβαση: το θέμα είναι να μπεις και να βγεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν εντούτοις θέλουμε να εντρυφήσουμε και στην ψυχολογική ανάλυση της κατάστασης, η ωριαία προσφέρει και αυτό επίσης.


     Η Λόρνα βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια διχασμένη ανάμεσα στον άνδρα της και έναν άλλο άνδρα. Άφησε τον άνδρα της για να ζήσει με τον εραστή της, αλλά μετά γύρισε πίσω. Η σχέση τους δεν πήγε καλύτερα και τώρα σκεφτόταν να γυρίσει στον εραστή της. Ο χάρτης απεικονίζει την κατάσταση ακριβώς.
     Οι τελευταίες μοίρες στον Ωροσκόπο δείχνουν την απελπιστική κατάσταση της Λόρνας: αισθανόταν παγιδευμένη μη μπορώντας με κανένα τρόπο να αποφύγει να πληγώσει κάποιον που αγαπούσε. Ο Πλούτωνας συγκλίνοντας ανάδρομος πάνω στον Ωροσκόπο, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σαν αρνητικό, γιατί είναι σε διαφορετικό ζώδιο: έτσι δεν έχει καμιά κακή επίδραση.
     Ο δείκτης της Λόρνας, ο Άρης, είναι πολύ κοντά σε αυτόν του άνδρα της, την Αφροδίτη. Από τον χάρτη, αυτό δείχνει πολύ πιο ξεκάθαρο από ότι στην πραγματικότητα ήταν: Η Αφροδίτη κάνει όψη με τον Άρη, όλα φαινομενικά θα πάνε καλά. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Άρης κινείται πολύ γρήγορα· η Αφροδίτη έχει μόλις γυρίσει σε ορθή πορεία μετά από μια περίοδο οπισθοδρόμησης, και έτσι τώρα κινείται πολύ αργά. Ο Άρης, παραδόξως, απομακρύνεται από την Αφροδίτη: η Λόρνα προσπαθεί να φύγει από τον άνδρα της.
     Ό Άρης – η Λόρνα – κινείται προς τον Ερμή. Ο Ερμής κυβερνάει τον περισσότερο από τον 7ο οίκο, έτσι μπορούμε να τον θεωρήσουμε σαν τον δείκτη του εραστή της. Ο Άρης βέβαια, δεν θα τον προλάβει ποτέ, ενώ ο Ερμής καμένος και προχωρώντας βαθύτερα στο κάψιμο επιβεβαιώνει ότι δεν θα βγει τίποτα από αυτή την σχέση. Ο Ερμής παρ’ όλα αυτά, κυβερνάει και τον Άρη και την Αφροδίτη: η ύπαρξη του εραστή κυριαρχεί στον γάμο της.
     Υπάρχει μια αδύναμη αμοιβαία υποδοχή μεταξύ Αφροδίτης και Άρη (η Αφροδίτη στο πρόσωπο του Άρη, ο Άρης στα όρια της Αφροδίτης) –όσο χρειάζεται για να κρατηθεί ο γάμος. Ο Άρης στην κυβέρνηση του Ερμή δείχνει την εμμονή της με τον άλλο άνδρα· πάντα λέει (Ερμής) στον εαυτό της πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα μαζί του. Η καρδιά της λέει μια τελείως διαφορετική ιστορία.
     Η Σελήνη δείχνει τα συναισθήματα του ερωτώντος. Στον 5ο οίκο, δείχνει ότι η Λόρνα νοιάζεται για παιδιά: η επιθυμία της για ένα μωρό ήταν ένα από βασικό θέμα. Το ότι ο 5ος κυβερνιέται από τον ίδιο πλανήτη με τον Ωροσκόπο, επιβεβαιώνει την σημαντικότητα του. Η Σελήνη είναι κενή πορείας - δεν κάνει καμία όψη έως ότου αφήσει το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται – και περιπλανώμενη: η κατάσταση είναι στάσιμη, τίποτε δεν γίνεται.
     Αν και η Λόρνα είναι απασχολημένη λέγοντας στον εαυτό της πόσο υπέροχος είναι ο εραστής της, η καρδιά της τα λέει αλλιώς: αν και ο Ερμής κυβερνιέται από την Σελήνη (την αγαπάει), η Σελήνη δεν είναι σε καμία δύναμη του Ερμή. Κυβερνιέται από τον Άρη: την ίδια την Λόρνα. Αν και αισθάνεται διχασμένη μέσα σε ένα μεγάλο πάθος ανάμεσα σε δύο άνδρες, τα αισθήματα της στην πραγματικότητα είναι επικεντρωμένα στον εαυτό της. Το μακροχρόνιο δράμα του τύπου « Τι να κάνω;» που το παίζει με όλους τους γνωστούς της, είναι μια απόπειρα να ταϊσει συναισθηματικά τον εαυτό της. Το γεγονός ότι η Σελήνη είναι περιπλανώμενη, δείχνει ότι αυτή η απόπειρα δεν αποδίδει.
     Η Σελήνη είναι στις τελευταίες μοίρες του Κριού. Αν μπορούσε να διασχίσει το όριο, θα έμπαινε στον Ταύρο, το ζώδιο της έξαρσης της. Εκεί, μπορεί να πάρει όλη την τροφή που χρειάζεται. Ο Ταύρος κυβερνιέται από την Αφροδίτη: τον άνδρα της. Αν το κεφάλι της άφηνε την καρδιά της να πάει όπου αυτή θέλει, θα έβρισκε όλη την φροντίδα που αποζητά. Αυτό δεν θα συμβεί όσο η Σελήνη είναι κολημμένη (κενή πορείας) στον Κριό: η Σελήνη κυβερνιέται από την ίδια, και αυτή είναι απασχολημένη με το να σκέφτεται τον άλλον άνδρα. Αργεί πολύ, αλλά στο τέλος η Αφροδίτη και ο Άρης θα συναντηθούν. Στις 25 του Καρκίνου, θα είναι σε αμοιβαία υποδοχή (τριπλότητα Άρη, όρια Αφροδίτης) κυβερνώμενοι από την Σελήνη: η νεοαποκτηθείσα συναισθηματική της δύναμη θα τους φέρει μαζί.
Οι υποδείξεις του χάρτη είναι σαφείς: σταμάτα να τον ονειρεύεσαι, δεσμεύσου με τον άνδρα σου και τα συναισθήματα θα βρουν τον δρόμο τους. Δεν είναι καλό να περιμένεις από τα συναισθήματα να κουνηθούνε πρώτα: η κενή πορείας Σελήνη θα μείνει κολλημένη στην ίδια κατάσταση για πάντα. Δυστυχώς, με την Σελήνη σε αυτή την κατάσταση, είναι πιο πιθανό ότι αυτή η απόφαση δεν θα παρθεί ποτέ, έτσι η κατάσταση θα τραβήξει η ίδια στο προβλεπόμενο μέλλον. Εδώ έγκειται το πρόβλημα όταν εμπλέκεσαι σε τόσο ψυχολογικό επίπεδο: πάνω στο ωροσκόπιο, ακριβώς όπως πάνω στον φράχτη, το να ξέρεις τι θα έπρεπε να κάνουν οι άλλοι άνθρωποι είναι εύκολο· το να ξέρεις τι θα κάνουν είναι αρκετά πιο ζόρικο.

Το κείμενο που διαβάσατε είναι μετάφραση της Κας Νάνας Κλάδη, με την άδεια του συγγραφέως για την παρουσίαση. Όσοι φίλοι θέλετε να προμηθευτείτε ολόκληρα τα τεύχη των Apprentices μπορείτε να τα παραγγείλετε εδώ:    http://www.real-astrology.com/magazine.php

3 σχόλια:

  1. Υπέροχο μάθημα ωριαίας!

    Μαρία μου τα τεύχη είναι μεταφρασμένα και γράψε μου λεπτομέρειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι zoyzoy μου, δεν ειναι μεταφρασμένα. Ειναι με τη δική του άδεια μόνο ο,τι διαλέγουμε να μεταφράζουμε εδώ. Τα αλλα θα σας τα στείλει αν τα θέλετε, όπως τα εχει, στα αγγλικά μεσα στα 22 τευχη του Apprentices

    ΑπάντησηΔιαγραφή