Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Abu Ali Al Khayyat Η ποιότητα του θανάτου και οι περιστάσεις του

Από την αγγλική μετάφραση του James Holden
Κεφ 37, σελ 84

   Για τις αιτίες και τις περιστάσεις του θανάτου, δείτε τον Ωροσκόπο και τον Κύριό του, και τον Κλήρο του Θανάτου  (Ακμη 8ου - Σελήνη + Κρόνος, για μέρα και νύχτα), και τον Κύριό του, και το ζώδιο της ακμής του 4ου και τον Κύριό του, και τους καλούς ή τους κακούς πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον οίκο, και εκείνους που τους κάνουν όψη, και τον Κύριο της τριπλότητας της γωνίας του 4ου και τον Κ7, και το 8ο ζώδιο απο τον Ήλιο και τη Σελήνη και τους κυρίους τους, επειδή αν ένας ή περισσότεροι από αυτούς εχει περισσότερες δυνάμεις, βρίσκεται σε έναν απο τους παραπάνω οίκους, ασφαλής από προσβολές κακών πλανητών, από αναδρόμηση και από καύση, και ο 8ος οίκος είναι ασφαλής - δηλαδή κανένας δυσμενής δεν είναι μέσα ή σε αντίθεση από αυτόν, δείχνει ότι το άτομο θα ελευθερωθεί χωρίς κακό θάνατο και το τέλος του θα είναι καλό.
   Και αν ο επικυρίαρχος πάνω σε αυτές τις θέσεις προσβάλλεται και είναι ανάδρομος ή σε κάυση ή στην πτώση του, δείχνει εναν κακό θάνατο και στο εξωτερικό, και κάθε αστέρας έχει την δική του ειδική σημασία σε αυτό το θέμα. Επειδή αν ειναι ο Κρόνος ο πιο ισχυρός σε αυτές τις θέσεις, ή οι ακτίνες του ή η θέση του βρίσκεται εκεί, και δεν είναι προσβεβλημένος, δείχνει θάνατο με πόνους και μακριά βασανιστήρια από κρύο και υγρασία. Και αν είναι προσβεβλημένος δείχνει θάνατο  στο χιόνι ή μέσω καταβύθισης στο νερό.
   Αν όμως ο Δίας ειναι ο πιό δυνατός από τους υπόλοιπους πλανήτες, και είναι ασφαλής από προσβολές, ο θάνατος του ατόμου θα είναι από πόνους στους πνέυμονες ή από αιμόπτυση ή από πόνο στο στομάχι ή ασθένεια του συκωτιού απο πολύ κρασί. Αλλά αν είναι προσβεβλημένος, ο θάνατος του ατόμου θα συμβεί με την μεσολάβηση ενός βασιλιά ή τη διαταγή του ή από ανθρώπινη ενέργεια.
   Αν ο Άρης είναι ο πιο ισχυρός από αυτούς και χωρίς προσβολές, ο θάνατός του θα είναι ξαφνικός από κάποια καυτή ασθένεια και από το αίμα ή καποιο είδος ακαριαίας και επίμονης ασθένειας. Αλλά αν είναι προσβεβλημένος, ο θάνατος του θα είναι από φωτιά ή σίδερο, είτε από καβγά ή φόνο.
   Και αν ο Ήλιος είναι πιο δύνατός, ή οι όψεις του ή η θέση του είναι η δυνατότερη, και δεν προσβάλλεται, ο θάνατος θα έρθει στο άτομο από κάποια ασθενεια που κάνει πυρετό ανάμεσα σε σκλάβους, σχέσεις ή την οικογένειά του και ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους. Αν ομως ειναι προσβεβλημένος, ο θάνατος θα ερθει με καποιο τροπο μεσα απο τους γονείς του, ή τους βασιλείς, ή τις σχέσεις ή από ασθένεια του στομαχιού ή του στόματος. Και θα πεθάνει ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων, ή με πολύ κοσμο μέσα στα λουτρά ή με βασιλική εντολή.
  Αν η Αφροδίτη είναι η πιο δυνατή από τις όψεις της ή από θέση και δεν είναι προσβεβλημένη, ο θάνατος θα ερθει απο κάποια ασθένεια της κοιλιάς ή απο αιμοροϊδες.  Αλλά αν είναι προσβεβλημένη συμβολίζει θάνατο από σεξουαλική υπερβολή ή δηλητηριώδες φάρμακο.
   Και αν ο Ερμής ειναι ο πιο ισχυρός από τις όψεις του ή από θέση και δεν είναι προσβεβλημένος, ο θάνατός του θα έρθει απο τρέλλα ή πυρρά χολή, ή διάφορους πόνους στα έντερα, ή από ίκτερο. Αν όμως είναι προσβεβλημένος η αιτία του θανάτου θα είναι από αυτά που γράφει, ή από αυτά που θα πει σε ομιλία του.
   Και όταν η Σελήνη ειναι ο πιο δυνατός και απρόσβλητος πλανήτης ο θάνατος θα έρθει από υγρή τροφή, ποτό και σεξουαλική υπερβολή. Και αν είναι προσβεβλημένη ο θάνατος του ατόμου θα έρθει ανάλογα με τη φύση του πλανήτη που προσβάλλει τη Σελήνη.
   Ακόμη περισσότερο, όταν οι πλανητες που προαναγγέλλουν θάνατο είναι στην κυριαρχία τους ή στην έξαρσή τους και ελεύθεροι από προσβολές, ο θάνατος είναι στον χώρο του ανθρώπου - και σε καλύτερες περιστάσεις. Αν όμως είναι προσβεβλημένοι και έξω από την κυριαρχία ή την έξαρσή τους, ο θάνατος θα συμβεί ταξιδέοντας σε ξένο τόπο. Αν όμως είναι κατιόντες, ο θάνατος θα είναι λόγω πτώσης από ψηλά. Αν είναι στην πτώση τουςο θάνατος θα έρθει σε σκάμμα ή νερό ή κατεστραμμένους χώρους. Και αν είναι ανάδρομοι ο θάνατός του θα επέλθει από ασφυξία ή στρίμωγμα μέσα στο πλήθος.

   Επειδή, όταν η Σελήνη σε νυχτερινούς χάρτες ή ο Ήλιος σε ημερινούς είναι συνδεδεμένος με τους κακούς πλανήτες, ή μια κακή όψη με αυτούς, δείχνει έναν κακό θάνατο για το άτομο και δυσκολία στον θάνατο. Και αν η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο, ή σε τετράγωνο ή αντίθεση με αυτόν, ο θάνατος θα έρθει από φωτιά. Και αν ο Άρης ειναι μεσα στο 4ο ζώδιο προσβάλλοντας τον Κ8 ο θάνατος θα έλθει δια σιδήρου. Αλλά αν είναι εκεί ο Κρόνος προσβαλλοντας τον Κ8 ή το 4ο ζώδιο απο τον Ήλιο ή από τη Σεληνη, ο θάνατος του θα έλθει από βασανιστήρια στη φυλακή. Αν ο Άρης είναι μαζι με την Κεφαλή του Δράκοντα μέσα στο 4ο ζώδιο ο θάνατος θα είναι πάνω σε σταυρό ή σε κρεμάλα. Αν όμως ο Ερμής είναι μαζί με την Ουρά του Δράκοντα μέσα στο 4ο ζώδιο, ο θάνατος θα έλθει από ενέδρες,  ή απο κάποια παγίδα ή απο δηλητηρίαση ή νεκρομαντεία.  Και αν η Σελήνη είναι με την Ουρά του Δράκοντα εδώ, ο θάνατός του θα είναι απο δηλητήριο ή απο φάρμακο που λαμβάνεται ως καθάρσιο.
 
  Αν ο πρώτος κύριος της τριπλότητας της γωνίας του 4ου οίκου, ή της μοίρας της Δύσεως, ή ο κύριός της, και ο Ήλιος σε ημερινούς χάρτες, ή η Σελήνη σε νυχτερινούς προσβάλλεται, το άτομο θα έχει στη ζωή του κακό τέλος ή σε ξένο τόπο. Αλλά αν οι σημειοδότες του θανάτου προσβάλλονται πάνω από τη γη ο θάνατος αυτός θα συζητηθεί πολύ.  Αν η προσβολή γίνει κάτω από τη γη, ο θάνατος θα είναι κρυμμένος και αν οι σημειοδότες του θανάτου είναι σε γήινα ζώδια ο θάνατος θα συμβεί σε σπήλαιο ή σε μια καταστροφή. Και αν βρίσκονται σε ζώδια του Αέρα ο θάνατος του ατόμου θα είναι στην πλάτη ενός ζώου, ή από τα χέρια ανρθρωπου σε ψηλά μέρη της γης, ή σε σταυρό ή κατι άλλο που σχετίζεται με ανύψωση. Αν όμως βρίσκονται σε ζώδια της φωτιάς, ο θάνατος θα επέλθει από φωτιά ή απο υποερβολική θερμοκρασία στον αέρα. Και αν οι σημειοδότες είναι σε ζώδια του νερού, ο θάνατός του θα είναι από υγρά πράγματα: χιόνι, νερό, κλπ.

   Αν όμως υπάρχει ενας ευμενής μέσα στον 8ο και ο 8ος είναι ευμενής, ή ο ευμενής συγκλίνει προς τον Κ8, ή ομοίως όταν ο κάθε ευμενής πλανήτης πάνω στην γωνία του 4ου οίκου ή είναι μαζί με τον Κύριό του, δείχνει έναν καλό θάνατο. Και αν υπάρχει ένας δυσμενής μέσα στον 8ο ή με τον Κ8, ο θάνατος θα είναι βρωμερός και ντροπιαστικός. Ομοίως όταν υπάρχει ένας δυσμενής μέσα στον 4ο ή συγκλίνει προς τον Κ4, απειλεί με θάνατο σε σκαιώδεις περιοχές. Αλλά αν αυτός ο δυσμενής είναι ο 'Άρης θα πεθάνει ή απο φωτιά ή απο σίδερο. Αν είναι ο Κρόνος θα πάει από δηλητήριο, ή κακό φαγητό ή χάπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου