Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Robson, Επιλεκτική, Απόσπασμα Σελ.152

"Για να στείλουμε μηνύματα ή για να προσεγγίσουμε ανθρώπους

    Σε αυτό το θέμα η Σελήνη είναι το πρώτο που εξετάζουμε. Προτιμάμε η Σελήνη να είναι σε σύνοδο ή σε όψη με τον πλανήτη που συμβολίζει το πρόσωπο που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Έτσι αν είναι ο πατέρας παίρνουμε τον κύριο του 4ου, για τη σύζυγο τον κύριο του 7ου, για της μητέρας τον αδελφό τον 12ο, για το βασιλιά ή εναν ευγενή τον 10ο, κ.ο.κ. Επίσης θέλουμε ο πλανήτης που προσεγγίζει η Σελήνη να δεχεται από υποδοχή τη Σελήνη ή τον Κύριο του Ωροσκόπου
Για να στείλουμε μήνυμα σε βασιλιά, ευγενή ή ανώτερο θέλουμε η Σελήνη να είναι σε όψη με υποδοχή προς τον Ήλιο ή τον Κύριο του 10ου. Επίσης ο Ήλιος και Κύριος του  10ου  ή αυτός που κάνει όψη με τη Σελήνη να είναι στον ωροσκόπο, τον 10ο ή τον 11ο.  Αν αυτό δεν μας κάθεται ας είναι στον 3ο, 5ο, ή 9ο, που δεν είναι τόσο δυσμενείς. Αρκεί η Σελήνη να μην είναι στους Διδύμους ή στους Ιχθείς.
Για να στείλουμε σε κληρικό, θέλουμε η Σελήνη να βρίσκεται σε καλή όψη με τον Δία στους παραπάνω οικους που αναφέραμε, αν ειναι δυνατόν με υποδοχή, ή σε υποδοχή με τον κύριο του ωροσκόπου.
Για του στρατιώτες χρησιμοποιούμε τον Άρη σε αυτές τις θέσεις, αλλά αποφεύγουμε να έχουμε τη Σελήνη σε γωνία, και την προτιμάμε σε διάδοχους οίκους.
Για τους αγρότες ή τους ηλικιωμένους χρησιμοποιούμε τον Κρόνο. Για τις γυναίκες την Αφροδίτη και για τους νεαρούς άνδρες που δεν είναι συγγενείς μας ή για γραμματείς, εκδότες , συγγραφείς ή διανοούμενους τον Ερμή. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να ειναι δυνατοί και ελευθεροι απο προσβολές."


Μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι ο Ρόμπσον (άντρας ήταν, μην επιμένετε) δεν αναφέρει το είδος των όψεων. Έχει απόλυτο δίκιο, γιατί μπορεί να ισχύει καλή υποδοχή με "κακιά" όψη και άθλια υποδοχή με "καλή" όψη... Δεν μπορείς να κάνεις αστρολογία αν δεν διαβάζεις Πτολεμαϊκό πίνακα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου