Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Real Astrology Applied, John Frawley, Apprentice Books Editions, p.8

C'est tellement simple, l ' amour.
Peut etre toi, Garance. Όμως όχι, προς ανακούφιση του διευθυντή της τραπέζης μας, pour tout le monde.  Έτσι θα εξετάσουμε εν συντομία τί ακριβώς κοιτάζουμε στους ωριαίους χάρτες για αισθηματικές ερωτήσεις. Είδαμε πώς οι υποδοχές αποκαλύπτουν του καθ'ενός την αληθινή διάθεση. Για να ολοκληρώσουμε την εικόνα, πρέπει να καταλάβουμε τα ειδικά νοήματα  των διαφόρων σημειοδοτών.
  Ο Κος του Ωροσκόπου δείχνει τον ερωτώντα, ο Κος του 7ου δείχνει το ζητούμενο. Ο 5ος οίκος δεν έχει τίποτε να κάνει με αυτά. Ο 5ος οίκος δείχνει τα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στη διάρκεια της σχέσης τους: τρώνε έξω, τρέχουν χεράκι χεράκι μέσα από τα κύματα, κάνουν σέξ. Δεν δείχνει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη σχέση, άσχετα πόσο απλή θα μπορούσε να είναι μια σχέση.
Οι πλανήτες που κυβερνούν τον 1ο και τον 7ο οίκο δείχνουν τους ανθρώπους ως ατομικότητες.  Η Σελήνη πάντα συγκυβερνά τον ερωτώντα, εκτός και αν είναι Κος σημειοδότης του ζητούμενου, όπου σε αυτήν την περιπτωση διεκδικεί πρώτος τις υπηρεσίες της. Η Σελήνη δείχνει τα αισθήματα του ερωτώντος. Έτσι μια σύγκριση των δυνάμεων και των σχέσεων του Κυρίου του Ωροσκόπου με αυτές της Σελήνης θα μας πει πολλά για τη διάθεση του ερωτώντος, ιδιαίτερα εκεί που η καρδιά και το μυαλό δεν τα συμφωνούν μεταξύ τους.
   Η Αφροδίτη συγκυβερνά τη γυναίκα, ο Ήλιος είναι συγκυβερνήτης για τον άνδρα. Όχι ο Άρης. Ο Άρης συμβολίζει το σεξ, εκτός και αν υπάρχει κάποιο ειδικό νόημα μέσα στον χάρτη για το οποίο αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία (όπως το να είναι ο σημειοδότης ενός από τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στη σχέση). Δίχως έκπληξη, σε αρχές σχέσεων υπάρχουν πολλές υποδοχές με τον Άρη. Συχνά υπάρχει μια μικρή υποδοχή μεταξύ των κυρίων σημειοδοτών, ενώ μοιράζονται πολύ ισχυρές υποδοχές με δυνάμεις του Άρη. Είναι επίσης πολύ δημοφιλής ερμηνεία στο "Ο άντρας μου μου τα φοράει. Να τον ξεκάνω τώρα;" Αν ο σύζυγος και η άλλη είναι σε αμοιβαία υποδοχή, η σύζυγος πρέπει να πάρει σοβαρά ότι ο άνδρας της έχει σχέση, αν όμως μοιράζεται αυτή με τον σύζυγο τις δυνάμεις του Άρη, τότε αυτός θα γυρίσει σε αυτήν σύντομα.
Ο Ήλιος και η Αφροδίτη συμβολίζουν τους ανθρώπους στο ζωικό τους επίπεδο: Εγώ Ταρζάν, εσύ Τζαίην. Έτσι αν οι υποδοχές σχετίζονται πολύ με αυτούς  βλέπουμε δυνατή φυσική έλξη, ή την  βιολογική επέκταση στην συσχέτιση με κάποια αξιοσημείωτα υποφερτά μέλη του αντίθετου φύλου. Ο Ήλιος και η Αφροδίτη δεν είναι πολύ γκρινιάρηδες. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν αυτοί οι δυο είναι απασχολημένοι στο ωροσκόπιο με το ρόλο του Κυρίου του πρώτου ή του εβδόμου οίκου.
  Υπάρχουν και δευτερεύοντες σημειοδότες, όπως ο πλανήτης από τον οποίο η Σελήνη αποχωρίζεται (ερωτών), και αυτόν στον οποίο συγκλίνει (ζητούμενο), αλλά αυτοί αναζητώνται μόνο σε κατάσταση επείγοντος. Ο Κρόνος, αν δεν κάνει τίποτε άλλο πιο  χρήσιμο μέσα στον χάρτη μπορεί συχνά να είναι ένας πρώην, ή κάποιος που ο ερωτών με πολύ πάθος θα ήθελε  να ήταν πρώην. Στον ιδανικό χάρτη φυσικά, όλοι οι διάφοροι σημειοδότες ενώνονται αρμονικά: σώμα καρδιά και κεφάλι τείνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Στην πράξη όμως, ο υποτιθέμενος ερωτών μας απέχει μακράν από το να έρθει σ'εμάς για ωριαίο χάρτη. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε ποιοί πλανήτες συνδέονται μεταξύ τους και πως συνδέονται από όψη και υποδοχή, για να ερμηνεύσουμε ακριβώς τί συμβαίνει, και κατά συνέπεια τί θα ακολουθήσει.

*To παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο που αναφέρεται στον τίτλο. Δεν υπάρχει μεταφρασμένο στα ελληνικά, αλλά μπορείτε να βρείτε το αγγλικό με ακόμη περισσότερες χρήσιμες και λειτουργικές πληροφορίες αλλά και παραδείγματα για την ανάγνωση ενός αστρολογικού χάρτη. Στην Ελλάδα μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Εγχειρίδιον, Βουλής 15, στο Σύνταγμα, εντός της στοάς. Τηλ 2130425719 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου