Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ιατρικό Ωριαίο του Felipe Oliveira

Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση ερμηνείας Ωριαίου χάρτη του Felipe Oliveira, μαθητή του John Frawley, ο οποίος (Felipe) ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για χάρτες με ιατρικά θέματα. Είναι ένας παραδειγματικός και τον ανεβάζω προς χάρην φίλης αστρολόγου η οποία σέβεται το αντικείμενο ενώ δυστυχώς δεν γνωρίζει αγγλικά, αλλά και γιατί και άλλοι θα ενδιαφέρεστε πιστεύω. Θέλω να προειδοποιήσω ότι η ιατρική αστρολογία είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπόλαια, και επιπόλαια εννοώ ακόμη κι αν κάποιος έχει διαβάσει τρακόσια βιβλία αστρολογίας αλλά ακόμη δεν ξέρει να ξεχωρίζει σε ένα χάρτη έστω τις ιδιοσυγκρασίες και να ερμηνεύει τη σημασία τους, και δεν έχει πιάσει στα χέρια του τουλάχιστον το βιβλίο του Saunders. 

Ερώτημα: Θα βελτιωθεί η υγεία της σκυλίτσας μου;

"Το σκυλί μου, ένα θηλυκό Juck Russel με το όνομα Cuha, άρχισε να έχει ανεξέλεγκτες εξάρσεις κνησμού, και να ξύνει το σώμα του πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για δέκα μέρες πήγαινε όλο και χειρότερα. Την πήγαμε λοιπόν στον κτηνίατρο αλλά αυτός δεν της βρήκε τίποτα.
Την προηγούμενη νύχτα από τότε που κατέστρωσα τη χάρτη, ούτε το σκυλί, ούτε η γυναίκα μου, ούτε κι εγώ   μπορούσαμε να κοιμηθούμε από το θόρυβο που έκανε καθώς ξυνόταν και από τον πόνο μας που τη βλέπαμε να υποφέρει. Έτσι βεβαιώθηκα ότι ήθελα να ξέρω αν θα αναρρώσει από μόνη της, ή αν χειροτερέψει, και άν θα πρέπει να αποτανθούμε σε κάποιον άλλο κτηνίατρο, ή ότι άλλο θέλει ο θεός.
Και ήθελα να ξέρω τί γίνεται με αυτήν ιδιοσυγκρασιακά. Προσδοκούσα να δώ ζέστη ή ξηρότητα ή και τα δύο σε θέσεις κλειδιά του χάρτη.

Ας ρίξουμε λοιπον μια ματιά:
Το σκυλί είναι Ερμής, κύριος του 6ου οίκου, τοποθετημένος στον Καρκίνο. Ο κυβερνήτης του η Σελήνη, είναι στον Αιγόκερω. Εδώ έχουμε τον Κο δείκτη του προβλήματος με αυτήν: την χαρακτηρίζει πρωτίστως το στοιχείο του κρύου και ξηρού. Το πρόβλημα είναι σοβαρό από τη στιγμή που είναι αργή μέσα στο Ζωδιακό. Ας απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημα προτού γυρίσουμε στις ιδιοσυγκρασίες. Ο  Ερμής ειναι πολύ αργός, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, και πρόκειται να γυρίσει ανάδρομος. Θα χειροτερεύσει αν δεν παρακολουθηθεί κάποια αγωγή. Ανάρρωση από μόνη της δεν φαίνεται.
Υπάρχει ένα δεύτερο αρνητικό κριτήριο: η Σελήνη, που είναι η αιτία των προβλημάτων της, κάνει αντίθεση με τον Άρη από αντισκιά και στη συνέχεια κάνει αντίθεση με τον Ερμή. Αρα το πρόβλημα αυξάνεται. Κακό αυτό. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Το καλό της υπόθεσης: ο Αιγόκερως είναι παρορμητικός. Θαυμάσια, αν βρούμε τρόπο να ισορροπήσουμε την ιδιοσυγκρασία θα έχουμε σύντομα βελτίωση.
Υπάρχει κι άλλο όμως: Η Σελήνη, άσχετα με το ότι είναι η αιτία της ασθένειας, εδώ είναι δείκτης των σχετικών δεδομένων. Η τελευταία της όψη δείχνει επιπρόσθετα πράγματα της ιδιοσυγκρασιακής ποιότητας του πλανήτη με τον οποίο κάνει την όψη. Εδώ η Σελήνη αποχωρίζεται από τον Κρόνο δείχνοντας περισσότερο κρύο και ξηρότητα στο σύστημά της.
 Η Σελήνη προς το παρόν αντιμετωπίζει τον Άρη σε κόντρα αντισκιά και ο Άρης μέσα στο σπίτι της δεν είναι μακριά από την ακμή. O Άρης κυβερνά το συκώτι της αφού υπάρχει σαν επιροή μέσα στον  5ο της και εκεί είναι τοποθετημένος  ο Κρόνος - περισσότερα για τον Κρόνο παρακάτω....

Ωρα για έναν συνοπτικό έλεγχο:
Τί έγινε περίπου 10 μέρες με δυο εβδομάδες που μπορεί να έφερε το πρόβλημα; Ο καιρός έγινε θερμότερος, και της αλλάξαμε το φαγητό. Τί είναι η Σελήνη; Κος του 2ου της, το φαϊ της. Έχουμε ένα στοιχείο. Ο Ήλιος, ένας καυτός και ξηρός πλανήτης στέκεται ακριβώς μέσα απο την ακμή του 2ου οίκου της. Κάποια θερμότητα μέσα στην τροφή της προστέθηκε από τον Ήλιο, κι έτσι αυξήθηκε η ξηρότητα. Η θέση του κλήρου της τύχης μας σπρώχνει να δούμε με προσοχή τον 2ο οίκο της, και τον Άρη που της κάνει σύνοδο.
 Έτσι, αν η τροφή είναι το πρόβλημα έχουμε ένα συνδυασμό του "κρύου", του "ζεστού", με την ξηρότητα να βγαίνει απ 'εξω.
Σε αυτό το σημείο είπα στη σύζυγό μου ότι η νέα της τροφή είναι πολύ ξηρή, και καλύτερα να τη σταματήσουμε άμεσα. Έχουμε μια εικόνα: ξηρή τροφή που το συκώτι της δεν μπορεί να απορροφήσει κανονικά  με αυτόν τον ζεστό καιρό. Η Σελήνη αποχωριζόμενη από τον Κρόνο δείχνει πού εκδηλώνεται η ξηρότητα; στο δέρμα της.
Το κερασάκι της τούρτας: ο Ερμής κυβερνάται από την Σελήνη που "μισεί" τον Κρόνο, το δέρμα της δηλαδή, γι αυτό και το γδέρνει,
Αντικαταστήσαμε την τροφή της ταίζοντάς την γαλοπούλα (καυτό - υγρό) αντί για μοσχάρι (κρύο - ξηρό) και αφαιρέσαμε τα καυτά λαχανικά όπως τα καρότα και το σκόρδο, και τα αντικαταστήσαμε με κρύο και υγρό κολοκύθι, μπρόκολο και σέλερυ. Βρήκαμε επίσης ότι η βλαβερή τροφή είχε μέσα διάφορα χημικά. Σε λιγότερο από δυο μέρες όλη η φαγούρα και το ξύσιμο μειώθηκαν σταδιακά ώσπου εξαφανίστηκαν. Οπως αυτή η παρορμητική Σελήνη μας έδειχνε με τις δικές της πιθανότητες, αν παρεμβαίναμε.
Και θυμηθείτε ότι ένας καλά εκπαιδευμένος και γνώστης κτηνίατρος με μακροχρόνια πείρα δεν ήξερε τί να κάνει με την περίπτωσή της. Καμία απορία, χωρίς μια ακριβή διαγνωστική μέθοδο υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα επινόησης μιας αποτελεσματικής θεραπείας. Και αυτές οι θεραπείες οι οποίες επινοούνται είναι "μια κι έξω", και πιο πολύ "έξω", ή βλάπτουν έτσι κι άλλιώς.

Οποιος φίλος ενδιαφέρεται για άλλα τέτοια ωριαία μπορεί να εξερευνήσει τη σελίδα του Felipe στο παρακάτω link:
http://traditionalmedicalastrology.org/
 

2 σχόλια:

  1. Για φαντάσου να δείχνει ο χάρτης και τη θεραπεία και ο κτηνίατρος "αγρόν ηγόραζε"!!

    Υπέροχη ανάλυση να μας ξαναβάλεις Μαίρη για μας που δεν κατέχουμε την Αγγλική :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδείς τέλειος! Ο χάρτης μπορει να δείξει θεραπεία, φτάνει εμείς να τον διαβαζουμε σωστά. Σιγουρα δεν μπορούμε να παραστήσουμε το γιατρό πάντως, αλλα το να εχουμε ένα οπλο υπέρ μας εκεί που οι ειδήμονες δεν μπορούν να βοηθήσουν δεν ειναι κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή