Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επιλεκτική Αστρολογία, Σεληνιακές όψεις

   Μια κυρία μου τηλεφώνησε χτες και έψαχνε βιβλίο που να λέει για τις σεληνιακές όψεις. Υπάρχουν αρκετά που μέσα έχουν διάφορες τέτοιες λίστες που μπορεί να παίξει με αυτές κανείς παπαγαλία, αλλά σαν κάκιστος έμπορος που είμαι δεν ήμουν ανετη να της δώσω τίτλους, αλλά να πω μόνο "ελάτε κι όποιο βιβλίο σας φωνάξει το παίρνετε". Εχω πάντα αυτήν την χαζή ιδέα, ότι οταν κάποιος θέλει να βρει το μονοπάτι του, αυτό έρχεται και τον φωνάζει...

Λοιπόν, το βρήκα στο βιβλίο του μουστακαλή  που τον λέγανε Βίβιαν, και μπορεί να σας αρέσει. Απο τη Σελ. 49 της Επιλεκτικής Αστρολογίας, εκδόσεις Ascella 1937:

ΟΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ
ΣΕΛΗΝΗ - ΗΛΙΟΣ
Σύνοδος. Μην ξεκινάτε τίποτε πέρα από πράγματα που θέλετε να μείνουν ιδιωτικά μυστικά και κρυμμένα.
Εξάγωνο. Αναλαμβάνετε εργασία για άτομα με επιρροή ή τίτλους ή για κάποια χάρη από αυτούς. Καλό για μικρά ταξίδια, αλλαγές, νέες φιλίες, κοινωνική άνοδο, και λογοτεχνική εργασία.
Τετράγωνο. Κακή για αλλαγές, ταξίδι, έναρξη καινούριων εργασιών και συμφωνιών με άτομα επιρροής, αλλά ευμενής για τακτοποίηση υποθέσεων ευγενείας αν και όχι τόσο όσο στο εξάγωνο ή το τρίγωνο.
Τρίγωνο. Καλό για αναζήτηση προβιβασμού, χειρισμό υποθέσεων των άλλων, έναρξη νέων τολμημάτων, εφευρέσεων και κερδοσκοπίας, και για συνάντηση με σημαντικούς ανθρώπους.
Αντίθεση. Καλός για συναναστροφή με τιτλούχους αλλά όχι με πλουσίους. Κακός για έναρξη κάθε νέου τολμήματος ή αλλαγών.

ΣΕΛΗΝΗ - ΕΡΜΗΣ
Σύνοδος. Ξεκινήστε λογοτεχνική εργασία, γράψιμο, κλπ. Ευμενής για προετοιμασία λογαριασμών, εμπορικές μεταφορές, αποστολή μηνυμάτων, διανομή πακέτων, και υπογραφή συμβολαίων και συμφωνιών.
Εξάγωνο. Ευμενές για μελέτη και για συναναστροφή με διανοούμενους και επιστήμονες. Καλό για εμπορική εργασία, και ειδικά για σύναψη συμφωνιών ή συμβολαίων.
Τετράγωνο. Λέγεται πως είναι καλό για ταξίδια, αγορά και πώληση, αποστολή μαντατοφόρου ή μηνυμάτων, μελέτη και συναναστροφής με ανθρωπους επιρροής. Κακό για συμφωνίες και γράψιμο.
Τρίγωνο. Καλό για να ξεκινήσουν τα παιδιά σχολείο, για την αρχή σπουδών, για την ανάληψη πνευματικής ή λογοτεχνικής εργασιας που απαιτεί ευφυϊα και για ενασχόληση με δικηγόρους γραμματείς και λόγιους.
Αντίθεση. Λέγεται οτι είναι καλή για τους περισσότερους στόχους, αλλά κακή για συμβόλαια και συμφωνίες. Ευμενής για ενασχόληση με λόγιους ή κληρικούς, ταξίδια και μελέτη.

ΣΕΛΗΝΗ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Σύνοδος.  Ευμενής για την ευχαρίστηση, τις ερωτικές υποθέσεις, και για να φορέσει νέα ρούχα.
Εξάγωνο. Ευμενής για οικονομικές υποθέσεις, ερωτικές υποθέσεις, γάμο, και αγορά κοσμημάτων.
Τετράγωνο. Ευμενής για αθλητισμό. Λέγεται οτι είναι καλό για πρόσληψη προσωπικού και για γάμο, αλλά αυτό πρέπει να είναι αμφίβολο.
Τρίγωνο. Καλό για ερωτικές υποθέσεις, για να φορέσει κανείς καινούρια ρούχα αρκεί η Σελήνη να μην είναι στον Λέοντα.
Αντίθεση. Κακή για θέματα οικονομικά καθώς προκαλεί σπατάλη. Οι ερωτικές υποθέσεις χρειάζονται προσοχή.

ΣΕΛΗΝΗ - ΑΡΗΣ
Σύνοδος. Κακή για ταξίδια, και για ενασχόληση με στρατιώτες, γιατρούς και άλλους τύπους Άρη. Δυσμενής για τους περισσότερους στόχους.
Εξάγωνο. Καλό για αγορά σπιτών, όπλων, εργαλείων, κλπ. Καλό για χημική εργασία και για ανταγωνισμούς και τσακωμούς.
Τετράγωνο. Κακό για όλους τους στόχους, ειδικά για γάμο, για νέες φιλίες και για συναλλαγές με άτομα επιρροής.
Τρίγωνο. Καλό για κυνήγι, εναρξη πολέμου, έναρξη αντιμαχιών, αγωγές και καβγάδες, αγορά κτηνών, και για ενασχόληση με άρειους τύπους.
Αντίθεση. Κακή για ταξίδια, φιλίες και συναλλαγή με γυναίκες. Τίποτε σημαντικό δεν ειναι καλό για να ξεκινήσει.

ΣΕΛΗΝΗ - ΔΙΑΣ
Σύνοδος. Ευμενής για ενασχόληση με δικηγόρους, γιατρούς, κληρικούς και γενικά επαγγελματίες. Καλή για αγωγές και για τους περισσότερους άλλους σκοπούς.
Εξάγωνο. Καλό για λήψη αποφάσεων, γάμο, νομικές διαδικασίες, έρευνα ή κερδοσκοπία.
Τετράγωνο. Ευμενές για μελέτη, αλλά κακό για κερδοσκοπία, έναρξη νομικών εργασιών και ενασχόληση με επαγγελματίες.
Τρίγωνο. Ευμενής για έναρξη δραστηριοτήτων καθε είδους, και για ενασχόληση με ευγενείς και επαγγελματίες
Αντίθεση. Λέγεται πως εινια καλό για ταξίδια, αλλα εχει ατυχή επιρροή στους περισσότερους στόχους.

ΣΕΛΗΝΗ - ΚΡΟΝΟΣ
Σύνοδος. Κακή για τους περισσότερους στόχους και ειδικά για την ενασχόληση με ηλικιωμένους αλλά και εκείνους που τους κυβερνά ο Κρόνος, και επίσης για ταξίδια, επιχειρήσεις και έναρξη νέων δραστηριοτήτων.
Εξάγωνο. Καλός για χτίσιμο, εξόρυξη, αγροτική εργασία, ενασχόληση με μεγαλύτερους ανθρώπους, δικαστικούς και επίσημους. Κακή για ερωτικές υποθέσεις και φιλίες με γυναίκες.
Τετράγωνο. Κακό για οτιδήποτε, και ειδικά για ιατρική περίθαλψη, ταξίδια, ερωτικές υποθέσεις και για συναναστροφή με Κρόνιους ανθρωπους
Τρίγωνο. Καλό για επισκευή παλιών τόπων ή πραγμάτων, χορτονομή και γενικά αγροτική εργασία, χτίσιμο, επένδυση και ενασχόληση με Κρόνιους ανθρωπους.
Αντίθεση. Κακό για την έναρξη κα΄θε νέας δραστηριότητας, για την πρόσληψη υπηρετών ή υπαλλήλων, για οικονομικές υποθέσεις και επενδύσεις και για αναζήτηση χάρης ή προαγωγής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου