Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Αμπού Αλί Αλ Χαγιάτ: Οι εχθροί και ό,τι συμβολίζει ο 12ος οίκος

   Για ότι αφορά τους εχθρούς, πηγαίνετε στον 12ο οίκο και τον Κύριό του και στον πλανήτη που βρίσκεται μέσα στον 12ο οίκο, και τον Κλήρο των εχθρών και τον Κύριό του, και στον Κρόνο. Επειδή αν ο δυνατότερος από αυτούς είναι δυσμενής ή προσβεβλημένος και κάνει όψη προς τον Κύριο του Ωροσκόπου, συμβολίζει ότι το άτομα θα έχει πολλούς εχθρούς και βλάβη από αυτούς.

   Αλλά αν αυτός ο ένας που έχει τις περισσότερες δυνάμεις είναι ευμενής ή ευνοημένος, και αν κάνει όψη προς τον Κύριο του ωροσκόπου, συμβολίζει ότι το άτομα θα έχει λίγους εχθρούς και το όνομά του θα είναι καλό ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ομοίως, αν ο Κύριος του 12ου δεν κάνει όψη προς τον Κύριο του Ωροσκόπου, σημαίνει ότι το άτομο θα έχει λίγους εχθρούς.
Όταν ο Κύριος του 12ου και ο Κύριος του Ωροσκόπου είναι σε καλή αμοιβαία όψη μεταξύ τους, σημαίνει λίγο ή καθόλου κακό από εχθρούς.
Ομοίως, όταν ένας ή δυο ευμενείς βρίσκονται μέσα στον οίκο των εχθρών και έχουν κάποια δύναμη εκεί μέσα δείχνει ότι οι αντίπαλοι θα είναι καλοί άνθρωποι και δεν  θα τον βλάψουν. Αλλά αν υπάρχει ένας δυσμενής εκεί μέσα, συμβολίζει ζημιά στους εχθρούς τους ίδιους.
Και αν ο Κύριος του 12ου βρίσκεται σε γωνιακό ή σε διάδοχο οίκο και έχει οποιαδήποτε δύναμη εκεί, σημαίνει ότι οι εχθροί θα είναι ευγενείς και ισχυροί. Αλλά, αν είναι κατιόντες και περιπλανώμενοι, ή κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου, ή στην πτώση τους σημαίνει κακές καταστάσεις για τους εχθρούς.
Επειδή όταν οποιοσδήποτε δυσμενής βρίσκεται μέσα στον οίκο των εχθρών, ή όταν ο κύριος του οίκου των εχθρών προσβάλλεται από οποιονδήποτε δυσμενή και απο κακό οίκο σημαίνει ότι το άτομο θα έχει καλή τύχη ενάντια στους αντιπάλους του και ότι θα έχουν αντιπαλότητες.
Αλλά αν είναι κάποιος από τους ευμενείς εκεί μέσα, ή ο κύριος του 12ου συγκλίνει σε κάποιον από αυτούς σημαίνει δύναμη και καλή τύχη των αντιπάλων σε βάρος του ατόμου.
Και αν ο Κύριος του 12ου είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, ή βρίσκεται επάνω στον Ωροσκόπο σημαίνει πολλούς εχθρούς και άτομα που επιτίθενται στο άτομο. Αλλά αν υπάρχει ένας δυσμενής θα υπάρχει εχθρότητα για κοινότυπα πράγματα. Αν όμως είναι ευμενής θα υπάρχει εχθρότητα για σπουδαία και υψηλά πράγματα.

(Σύμφωνα με τον Αμπού Μασάρ ο κλήρος των εχθρών "σύμφωνα με κάποιους εκ των Αρχαίων" η φόρμουλα είναι: Άρης - Κρόνος + Ωροσκόπος για τη Μέρα και τη Νύχτα.  Την ίδια άποψη έχει και ο Αλ Μπιρούνι. Ο Γκουίντο Μπονάττι τον αποκαλεί Κλήρο των Μυστικών Εχθρών)

ΥΓ:Το κείμενο είναι απόσπασμα από το Judgements of Nativities, έργο του 9ου αιώνα μ.Χ. Εκδόσεις της A.F.A Μετάφραση στα αγγλικά του J.Holden από το λατινικό κείμενο του 1153)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου