Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

O Κρόνος στην θέση του και σε άλλα ζώδια σε χάρτες ημέρας και νύχτας

       Όταν ο Κρόνος είναι στην δική του κυριαρχία σε ημερινούς χάρτες, συμβολίζει φιλία με ευγενείς και υψηλούς παράγοντες, συσσώρευση περιουσίας και ειδικά αν είναι πάνω στον Ωροσκόπο ή σε σύνοδο με τον κλήρο της Τύχης. Και αν ο χάρτης είναι νυχτερινός, ο Κρόνος στον οίκο του σημαίνει σκληρή δουλειά, πολλή προσπάθεια και ασθένειες.
      Αν είναι στην κυριότητα του Διός σε χάρτες ημέρας συμβολίζει ομορφιά, αφθονία αγαθών και ειλικρίνεια. Αν όμως ο χάρτης είναι νυχτερινός θα είναι κάποιος που κάνει διακανονισμούς για ανώτερους και ο πατέρας του μπορεί να έχει βίαιο θάνατο.
     Αν είναι στην κυριότητα του Άρη θα έχει πέτρινη καρδιά, ελάχιστο έλεος και θυμό ακόμη κι εκεί που δεν θα έπρεπε. Tάση για κακεργεσίες.
     Αν είναι στην κυριότητα του Ηλίου σε χάρτες ημέρας δείχνει καλά πράγματα για το άτομο και καλές  για τον πατέρα του και αύξηση περιουσίας. Αν πρόκειται για νυχτερινή γέννηση δείχνει προσβολή από ασθένεια για το άτομο ή τον πατέρα του.
   Αν τον βρείτε στην κυριότητα της Αφροδίτης, δείχνει ενδιαφέρον για συνηθισμένες, φτωχές γυναίκες, με προβλήματα.
   Αν βρίσκεται στην κυριότητα του Ερμή σημαίνει ότι το άτομο θα είναι λιτό και θα συντηρεί και θα ερευνά τους διάφορους κλάδους της γνώσης και μυστικά σε κρυμμένα βιβλία, από τα οποία θα έχει ζημιές. Θα έχει εμπόδιο και αργοπορία στη γλώσσα. Θα τείνει να έχει κακό μυαλό και οι άνθρωποι θα τον μισούν γιατί θα ισχυρίζεται πως έχει κάνει πράγματα που δεν έχει κάνει.
    Αν βρίσκεται στην κυριότητα της Σελήνης αναμφίβολα δηλώνει προβλήματα υγείας για το άτομο και για τη μητέρα του, επίσης καταστροφή της περιουσίας της μητέρας στη διάρκεια της ζωής της.

(Το κείμενο είναι απόσπασμα από το Judgements of Nativities, έργο του 9ου αιώνα μ.Χ. Εκδόσεις της A.F.A Μετάφραση στα αγγλικά του J.Holden από το λατινικό κείμενο του 1153)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου